torsdag 20. januar 2011

Grunnleggende kjemi: Å klassifisere stoffer

I dag har vi øvd på å klassifisere stoffer. Jeg holdt opp ett og ett stoff og vi ble enige om det var et rent stoff (bare en kjemisk formel) eller en blanding (har flere kjemiske formler). Deretter tok vi de rene stoffene og delte dem videre inn i grunnstoffer og og kjemiske forbindelser. Vi gikk gjennom ca. 20 ulike stoffer. og satt opp et kart på tavla. Vi snakket om og diskuterte en god del om hvert stoff. Jeg tror dette med atomer, molekyler og blandinger ble mye klarere. Jeg vil si at dette er nyttig grunnleggende kunnskap i kjemi.

5 kommentarer:

 1. Heisann :-)

  Du har en flott (nyoppdaget)blogg, som jeg helt sikkert kommer til å følge med på heretter. Jeg er nyutdannet lærer, og er i mitt første år i jobb. Akkurat nå holder vi på med partikkelmodellen (og drama) i 8. klasse. Vi skal straks i gang med å klassifisere stoffer. Jeg lurer på hvilke grunnstoffer du brukte i dette opplegget?

  SvarSlett
 2. Hei! Jeg brukte det jeg fant på laben. Det er en fin anledning til å snakke litt om de stoffene du velger å vise. Jeg brukte bla. svovelpulver (fortalte litt om alt fra dårlig ånde til min egen permanent på 80-tallet som inneholdt disulfidbindinger:), og så viste jeg de litt magnesium og jernpulver. Sukker, eddik og salt er fine eksempler på rene stoffer som ikke er grunnstoffer. Bruk det du finner. Dette er forøvrig en fin praktisk del til prøve om temaet. Vis de ulike stoffer og be de klassifisere. Lykke til! Hyggelig om du vil fortelle hvordan det har gått:)

  SvarSlett
 3. hallo da du anonyme person du trenger ikke å være så frekk å si ''lol, NERD!'' hun er veldig hyggelig som vil dele dette her med oss det hjelper jo!!

  SvarSlett
 4. Det morsomme er at de som er frekke kan bli lett traca av noen som har peiling på pc, så ikke spill tøff over nettet.

  -WireSec

  SvarSlett