mandag 7. mars 2011

Det vil bli olje?

Photo by: Erik Christensen
Onsdag 9. mars skal Stortinget starte debatten om konsekvensutredning for oljeboring i Lofoten og Vesterålen. Dette er en god mulighet til å gjøre naturfag dagsaktuelt. På onsdag er det demonstrasjoner i hele landet i regi av Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Samme dag viser NRK 1 en dokumentar om hvordan oljedebatten i nord har vært så langt. En av hovedpersonene der er Bente Lorentzen fra Natur og ungdom. Her må vi hive oss på å vise elevene at naturfaget er en viktig del av hverdagen vår.

Dokumentaren heter Det vil bli olje den sendes på NRK 1 kl. 22:10 onsdag 9. mars. Den blir også liggende på nrk sine hjemmesider framover. Den kan godt vises i en klasse. Det finnes flere gode ressurser til temaet.
Forskerfabrikken har laget et Playdecidespill om vi bør hente ut olje og gass utenfor Lofoten, det kan lastes ned her
På Viten.no finnes et dataprogram som gir mer faglig bakgrunn. Det er et program om hvordan olje er dannet i Nordsjøen, norsk oljehistorie, berggrunnen der olje dannes og porøsitet. Programmet finner du her
Kompetansemålet å observere og gi eksempler på hvordan menneskelige aktiviteter har påvirket et naturområde, identifisere ulike interessegruppers syn på påvirkningen og foreslå tiltak som kan verne naturen for framtidige generasjoner er serdeles relevant i denne sammenhengen.

Det blir spennende å følge debatten:
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10099079
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10099122
http://www.vl.no/samfunn/article119980.zrm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar