onsdag 2. februar 2011

Energisk på Teknisk museum

Vi har hatt nok et vellykket besøk på Teknisk museum. Denne gangen deltok vi på opplegget "Energisk". Det startet med en liten omvisning der vi fikk en fin repetisjon om energi, produksjon av strøm og samfunnsmessige problemstillinger knyttet til temaet. Det var veldig lurt at de hadde gjort denne delen kort. Den var lang nok til at elevene følte at de lærte noe, men så kort at de ikke mistet oppmerksomheten. Del to av opplegget var virkelig morsomt....
Elevene ble utfordret til å lage legobiler som skulle gå på solenergi eller vindenergi. Dette endte i en konkuranse om hvem som kunne få bilen sin til å kjøre lengst på en "energipakke" (et batteri).  Elevene koste seg med dette, de jobbet hardt med å optimalisere designet. Det var en skikkelig utfordring, de arbeidet og tenkte så hardt at jeg kunne høre at det knakte. De 90 minuttene opplegget varte gikk alt for fort.

Vi valgte dette besøket i forbindelse med Teknologi og design. Jeg syns det passet fint, men kan tenke meg at det passer enda bedre når man jobber med energi.

Det eneste jeg er kritisk til er at det kun er plass til 20 elever og de vil helst ha to lærere. For meg som har tre klasser med 30 elever alene ble dette en stooor logistisk utfordring. Det gjør nok at jeg vil tenke meg om neste gang jeg vurderer å ta med meg klasser på dette opplegget.

Jeg vil også skryte av Kaspar, vår omviser og guide. Han var flink til å formidle og instruere.

Alt i alt var dette en kjempe morsom aktivitet. Anbefales på det varmeste.

2 kommentarer:

  1. Vi dro til Teknisk museum i går, etter inspirasjon fra dette innlegget. Opplegget var endret til en kortere og enklere versjon - elevene bygget en bane til ei klinkekule og en bil av melkekartong, og konkurrerte om å få bilen til å kjøre lengst mulig etter at klinkekula traff den. Det var morsomt, elevene ble oppslukt av oppgaven. Siden det hele var litt kortere enn vi hadde planlagt fikk vi tid til å rusle rundt i Vitensenteret etterpå - kjempegøy :)

    SvarSlett
  2. Så gøy å høre at dere også hadde en fin opplevelse der. Teknisk museum har mange gode opplegg og elevene elsker å være der. Og det er jo gøy for oss voksene også:)

    SvarSlett