søndag 20. februar 2011

Prøvemuntlig 1: Robinson Crusoe

photo by: FlaviaC
Tenk deg at du strander på en øde øy. Hva er det du har lært i naturfag som kan komme til nytte for å overleve på denne øya?

Klikk på les mer for tips til veilederen og elevene for denne oppgaven gitt til prøvemuntlig i naturfag.


 Gode oppgaver til muntlig eksamen er utfordrende. De skal gi elevene mulighet til å vise dybde og bredde i faget. I fjor lagde jeg noen oppgaver som jeg brukte til prøvemuntlig (andre kaller det øvemuntlig). Oppgaven om Robinson Crusoe var ganske vellykket. Elevene syns det var vannskelig å komme i gang, men etter litt veiledning om hvordan de skulle angripe problemstillingen ble de svært kreative. Jeg tenker at det er lurt at det ikke legges for mange begrensninger. De kan planlegge over mange år og de kan legge inn muligheter for at diverse vrakrester som de trenger skylles i land. Som veileder er det viktig å hjelpe elevene til å snevre inn problemstillingen. Feks hvordan de kan skaffe seg mat, beskytte seg mot været, eller skaffe energi.

Tips til temaer som kan være med: Genetikk, arv, økosystem, ernæring, alternative energikilder, produksjon av strøm, forbrenning, newtons lover osv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar